Born to Run Backyard Ultra

”Helt plötsligt vaknar man upp och man känner hur ont allt gör och hur stel kroppen är. Man vill inte mer. Jag fick aktivt tänka på att vara glad när jag gick i mål. ” – Johan Steene

Nästan på dagen exakt för fem år sedan öppnade vi Salming Running Store som senare blev Salming Concept Store. Det var en spännande och intesiv period i mitt liv och en del av Salming Sports historia som jag är glad att få vara en del av. Det unika med Salmings skor är de låga droppen som ger fördel till individens naturliga löpsteg och inte heller ger avkall på dämpning eller respons. Boken Born To Run hade kommit ut något år innan vår nyöppning av butiken och personer som hade inspirerats av budskapet fördes också till vår butik då hela konceptet kring ett holistiskt löpperspektiv var nytänkande & innovativt. Lustig så var – att när jag sitter med en godare cappuccino gjord på havremjölk och pratar med Johan Steene berättar han att det var just på grund av boken som hans intresse för att springa långt väcktes. Jag hade aldrig mött någon tidigare som börjat springa, just på grund av den här boken.

En mjukstart in i löpningens värld bidrog till en stor nyfikenhet och vi börjar diskutera Born To Run mer ingående. Det här är ett möte med löparen Johan Steene. Porträttet är skrivet för Marathon.se

– Läser du den på svenska eller engelska? frågar Johan.
– Engelska. Jag kommit en liten bit på väg, svarar jag.
– Bra, den är mycket bättre på engelska.
– Ja, jag tänkte det – men jag upplever ett motstånd.
– Haha ja! Men det är rimligt, skrattar Johan och fortsätter;

– När jag läste den så svalde jag hela konceptet – att vi är framtagna att ta oss fram till fost och att springa långt. Jag blev jättenyfiken på hur långt jag själv kunde springa. Min löpning har aldrig någonsin varit för att testa eller mäta mig men helt plötsligt funderade jag på saker som; Var går min gräns? Vad händer först? Får jag ont?

Vill du veta var Johans gräns gick? Hur tankar och känslor suddas bort när man når sin yttersta potential? Läs vidare här.